miercuri, 30 iunie 2010

Marea calatorie

Marea calatorie incepu. Vapoarele se avantau sa infrunte valurile si destinul. Cel mai curajos dintre titani se apropia de prova scrutand orizontul si vantul. Ochii sai fulgerau distanta dintre el si tarm. Intrezarea deja ceea ce avea sa se intample. 
Ceilalti asteptau. Unii se bucurau de valuri, altii se lepadau de ele, iar altii purtau in inima lor drumul spre casa.
In acest larg, acest labirint, exista tot atatea drumuri spre casa, cate cai sunt pe ocean. Oceanul infinit poarta cu el cai infinite. Si ei purtau un drum cu o singura destinatie. Drumul se lungea pentru unii, devenea intortocheat, vasul se prindea in furtuni timp de saptamani, sau poate luni. Altii cercetau stelele si vantul si dorinta din inima ii purta din ce in ce mai aproape. 
El, cel mai viteaz dintre titani, stia deja ceea ce avea sa se intample. Drumul sau era un drum ales. Nimic nu era intamplator. 
Puterea scapara din ochii lui si drumul devenea lin si cunoscut. Mai era putin si avea sa ajunga acasa.

marți, 29 iunie 2010

Wallpaper

Yep, primul meu wallpaper.
Prima data ideea a fost sa fac un header pentru blog, iar acum m-am gandit sa va ofer si un cadou. Asa ca..ta daam. Un wallpaper colorat si dragut cu elefanti. (dimensiune : 1280x1024)
Daca va place il puteti downloada de aici. :D

Michael Parks

Michael Parks

Un artist care fascineaza. Lucrarile sale pare ca au ceva hipnotic in ele si le poti privi de nenumarate ori, gasind de fieare data un alt detaliu semnificativ care ti-a scapat.
Nici un tablou nu este lasat la intamplare. Mesajul si simbolistica lor tresar din fiecare personaj.

Imi place felul in care personajele au o mimica atat de expresiva si definesc intreaga atmosfera a tabloului. Multe din tablourile sale isi sustrag inspiratia din teme ezoterice sau spirituale cu un caracter foarte profund si mistic.




luni, 28 iunie 2010

Acum, aici

Conteaza doar prezentul. Doar acest moment, fiindca doar acum sunt ceea ce sunt.
Sunt suma a tot ce a fost si mugurul pentru ceea ce urmeaza. Dar in acest moment eu sunt ceea ce sunt, fara nimic in plus. Fara regrete din trecut si asteptari iluzorii despre viitor.
Fara "trebuie" si fara "daca". Doar acum si aici.
Si lumea este luminoasa si vie, si gata sa fie descoperita in fiecare zi. Am multe dorinte si vise, dar stiu ca ele sunt deja pe cale sa fie indeplinite.
Fiindca fiecare dorinta creaza deja mijlocul pentru implinirea ei.

miercuri, 23 iunie 2010

luni, 21 iunie 2010

Jocul dualitatii

Fiecare parte a unei dualitati cuprinde in ea opusul ei. Ceea ce e rau cuprinde in el ceea ce e bine, ceea ce e inalt cuprinde in el ceea ce e scund, frumosul cuprinde uratul, libertatea constrangerea, frica curajul, femininul masculinul. Si la sfarsit realizezi ca dualitatea nu este decat un joc. Doua fatete ale aceluiasi lucru. Interdependente si care nu pot exista unul fara celalalt. Excluzand unul dispare si celalalt.

Cum poate simti libertatea cel care nu s-a simtit vreodata prins? Cum poate simti bunatatea cel care nu a fost niciodata ranit? Cum poate fi frumos un lucru fara ca inaintea lui sa fi fost un lucru urat?

Traim intr-o lume duala. Dar partile duale sunt iluzii. Doua fatete ce nu pot exista decat impreuna. Fatete ale unui singur adevar. Acela de a fi.

duminică, 20 iunie 2010

Prietenie prietenie

Love knows no limits and true friendship lasts a lifetime.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Pictat in parc

Azi m-am trezit mot de dimineata, si m-am dus intr-o suflare sa cumpar pensule si culori din curtea hanului cu tei. Maine se anunta zi de pictat si colorat la umbra racoroasa a copacilor din parc. Asa ca sa nu spuneti ca nu v-am anuntat :p
Unde..unde..in herastrau, in locusorul amenajat pentru lecturi urbane. Acolo ne punem baza.
Aduceti carti daca vreti sa cititi si o palarie de pictor daca vreti sa pictati :p Culori aducem noi (eu+oana) si desigur important este sa luati cu voi si un zambet de duminica si multa voie buna.
Ce facem? Pictam, mazgalim, coloram...desenam oameni cu maini in loc de picioare, dragoni sau ce ne mai trece prin cap. Nu suntem pictori, dar vrem sa ne relaxam pictand.
Eu am sa aduc camera foto cu mine si sunt sigura ca vom ramane cu ceva poze interesante.
Ce trebuie sa stiti : Ora 14.00, herastrau, lecturi urbane.
Va asteptam.

Why do people yell?

Citisem mai demult o povestioara tibetana ff frumoasa, care explica de ce tipa oamenii unii la altii.
Si spunea cam asa : cand doi oameni se cearta, inimile lor se indeparteaza si ca sa acopere distanta dintre ei...ei tipa.
In schimb, cand doi oameni se iubesc inimile lor se apropie si isi vorbesc incet, lent si soptit, fiindca distanta dintre ei este foarte mica.
Iar atunci cand iubirea dintre ei este f mare, inimile lor sunt atat de apropiate incat nici nu mai este nevoie de vreun cuvant, ei intelegandu-se doar din priviri. :) Frumos nu?
Sper sa ajungem cu totii sa ne intelegem doar din priviri si din cuvinte dulci si linistite.

vineri, 18 iunie 2010

Daca



Pe cand plecam, plecarea devenea din ce in ce mai grea. Precum o pietricica in pantof. Si atunci mii de ganduri au inceput sa se gandeasca. Daca nu as fi lasat pisica pe geam, daca vaza aceea prea rosie ar fi vrut macar azi sa nu se impiedice de cotul meu, daca pantofii si-ar fi lasat tocurile acasa, daca cana ta nu ar fi fost pe masa. Daca.


cand inima ne vorbeste uitam unde si cine suntem. ajungem sa stim doar ceea ce visam. si lumile noastre apar in noi luminoase si vii, si putem fi atunci zmei ai cerului. putem atinge culmi, in cateva secunde, atunci cand inimile noastre se indreapta catre cer. si visele prind forma. si ne avantam. zburam in sus fara sa mai privim in jur. uitam. visam. iubim.
M-am simti asa bine facand acest desen. Nu am mai desenat de mult ceva, dar parca desenul acesta nici nu l-am desenat ci l-am lasat sa se deseneze, exact asta imi este senzatia.
Melodia care m-a sustinut si care si-a lasat iz-ul pe hartia mea, a fost aceasta.
Am ascultat-o pana cand l-am putut termina. Dupa ce l-am terminat mi-am dat seama ce reprezinta. De abia dupa ce l-am terminat.

miercuri, 16 iunie 2010

Nice song

Cand zambim

Cand zambim si avem inima deschisa lucrurile ni se apropie intr-o maniera fireasca. Si totul devine frumos si simplu. Si viata pare iar misterioasa si fantastica ca atunci cand eram copii. Magia lucrurilor invaluie iar lumea. Putem descoperi ceva nou la fiecare pas si lucrurile prind forma iar.

In aceasta lume mica, port o lupa foarte mare. :)
And so..the journey begins.

In loc de bun venit

Bine te-am gasit prietene,

Gaseste-ti un loc in aceasta casutza, in aceasta lume mica dar plina de frumusete.
Te vei regasi aici cu dorurile, cautarile si bucuriile tale. Toate sunt aici. Ia ce poti si pastreaza ce poti duce.

Te imbratisez desi nu te cunosc, dar stiu ca noi doi suntem la fel. Avem frumusetea si bucuria in noi si prin aceasta calatorie, ne descoperim. Sa incepem, deci :)