luni, 31 octombrie 2011

O zi de toamna

cu iz de primavara :)

Duminica am petrecut o zi de poveste, printre culori si sentimente. Am simtit cand m-am trezit ca mirosea a flori de primavara, si nici acum nu imi dau seama de ce. Dar mi-a placut. Am ramas si cu amintiri colorate pe care le impartasesc cu voi.

O toamna cat mai frumoasa!










miercuri, 26 octombrie 2011

Sufletul ochilor

Sunt ochi pe care-i cauti si-i gasesti
In lumea asta, undeva, candva,
Cand somnul de pe ploape va zbura...
Sunt ochi pe care vrei doar sa-i privesti.

Sunt ochi ce te privesc si ochi ce te patrund,
In viata lor, traieste viata ta,
Te-alina cand durerea ti-o fi grea
Si-ti dau lumina sensului profund.

Sunt ochi ce niciodata nu gresesc,
In lumea lor, nu-i loc de-asa ceva,
Ei sunt veniti candva, de undeva,
Si-i vezi mereu, atunci cand te privesc.

Ei pot fi rai, sau calzi sau speriati
Asa cum e si omul zi de zi
In viata amagirilor pustii
In care suntem zilnic inglodati.

Ei pot fi tristi si plansi si luminosi,
Precum ni-i sufletul mereu,
La bine, la durere si la greu,
Dar ochii lumii sunt mereu frumosi.

Extras din poezia
Sufletul Ochilor,
de Gheorghe Vaduva.

The first one

A raindrop it's falling on her head. She looks up. Everything's so blue. Million light stars painted blue are raining down. Her eyes gazzle.

This and that. Every moment it's like this.
A first raindrop falling from the sky. It comes up from nowhere and touches your face. And you wonder, where did it come from? It was only my imagination? And then you look up. And you see millions of lighting stars comming on their way. So now you know.

Everything's real, and it doesn't even have to make sense, but it's just like this.
So you just have to trust.

marți, 25 octombrie 2011

Promise #1

1. Make someones day better, just by beeing extremely nice, for no apparent reason.

2. Always be open to new ways of seeing the world. Always be open to new truths about life, even those that question my own, or especialy those. Never hold strong to a belief, even if it's one that i've learned through experience. Always be open, always.

vineri, 14 octombrie 2011

Gran Canaria, 2011

Tocmai m-am intors dintr-o excursie superba in Gran Canaria. Si pentru ca mi-a placut extrem de mult, am sa las si cateva cuvinte aici, pentru excursionistii care se gandesc sa ajunga acolo.

Gran Canaria este o insula din Insulele Canare, Spania, la vest de Maroc.

Insula este de origine vulcanica, cu multa piatra si roci, predominant stancoasa si totusi plina de vegetatie sub-tropicala (palmieri, cactusi). Cel mai des intalnita totusi, este Aloe Vera care creste pe orice drum sau in orice ungher. Tocmai de aceea poti gasi aproape orice iti poti imagina cu Aloe Vera.
M-am intors si eu, desigur, cu o crema racoritoare :D Hihi.. :)


Pe langa asta mi-au ramas in minte si  localnicii care erau deschisi si extrem de haiosi, gata sa faca o gluma cu oricine se intrezarea.

La capitolul mancare in Gran Canaria am gasit o varietatea mare de mancaruri, in principal peste si fructe de mare :D, dar si mancaruri specifice Spaniei, precum paella si tacos. Tot ce am mancat a fost delicios, iar mancarea imi lasa senzatia ca este gatita cu drag si ca bucatarii chiar se bucura cand o prepara. Aproape dupa fiecare masa, primeam o bautura specifica canariana din partea casei. Era un fel de suc dulce de mere, destul de bun.
Intr-o zi am facut si turul insulei, si am vizitat muntii stancosi si inalti (1900m), un port linistit (Puerto de la Aldea), un oras traditional care arata splendid (Galdar) si capitala (Las Palmas), in care am facut plaja alaturi de localnici si turisti, mai toti cu izuri latine.




Ce este surprinzator si inedit la aceasta insula este ca in sud are o portiune de dune de nisip imense care se intind pana la ocean. Tocmai de asta majoritatea oamenilor fac un mic pelerinaj printre ele, dupa care se avanta in valuri. Si asa am facut si noi. Mi-a placut sa simt nisipul cald sub picioare, si sa ma afund in el in timp ce urcam si coboram dunele miscatoare. Si apoi m-am racorit in valurile Atlanticului, care chiar erau imense si ne vanturau dintr-o parte in alta :)



Unul din momentele care mi-au placut cel mai mult a fost o noapte in care am fost prin munti sa vedem ploaia de stele (din data de 8 oct). Am ajuns cu masinile intr-un loc luminat doar de lumina lunii si inconjurat de stanci. Ne-am asezat fiecare, precum soparlele, pe cate o piatra si am stat cu ochii la cer, sperand sa vedem cat mai multe stele cazatoare. Am vazut destul de putine, dar locul si senzatiile de liniste si mister, intre muntii stancosi si negri, s-au meritat pe deplin, si au facut ca asta sa fie una din cele mai frumoase amintiri din aceasta excursie.


Daca ar fi sa descriu Gran Canaria in cateva cuvinte as alege: stanca, rosu, vulcanic, ocean, peste, paella, soare, dune, soparle, aloe vera. :D

Gratie tot Miramontului pentru aceasta excursie.

Revin cu mai multe poze :D

miercuri, 12 octombrie 2011

Enjoy the ride





Stop chasing shadows
Just enjoy the ride :)