sâmbătă, 31 decembrie 2011

Alexandrina Hristov - Cea mai frumoasă parte

O raza de soare

Pe o raza de soare, calatoare.. :)
..In prag de iarna, cu cizme mari pregatite de zapada. Cu ceaiul cald, asteptand, aburind.

Astept raza de soare, sa pice iar printr-o fereastra, pe jumatate din chipul tau. Sa emane straluciri aurii, iar eu sa trag fugar cu ochiul, pastrand imaginea ca-ntr-un tablou.
Sa ma intampine in ierni, cu fulgi mari de zapada, ceaiuri calde, aburind si miresme glaciare. Sa-mi pastreze o primavara, calda printre haine groase, sa ma-ntampine in somn, si sa-mi sufle in privire, dulcea raza aurie.. chipul tau fermecator.

luni, 19 decembrie 2011

Forme

Sunt unele momente in viata in care simti ca pierzi tot. Ca pleci si in urma ta ramane numai un pustiu. Ca intr-un oras fara nume si urme de oameni. Si ramai ca o fantoma in univers.
Dar atunci, in secundele acelea in care simti ca ai pierdut tot, iti dai seama ca niciodata nu ai pierdut si nu ai avut nimic. Lucrurile nu se pierd, nu se castiga.

Viata are o stare amorfa de a fi, omogena, dinamica. Ia forme multiple si te inconjoara ca un voal, ca aburul unei cafele, ca dansul unei femei. Totul se misca, totul vibreaza.

Ritmul vietii cuprinde si sus si jos, si pana la urma ce inseamna sus, ce inseamna jos?

vineri, 2 decembrie 2011

Un pas, un ceas si o secunda

ticaie un ceas, si pasul tau mai trece o secunda. mai face in univers o unda, mai ravneste o privire. mai agata-n cer o stea, mai renaste o nemurire.

un ceas iti ticaie in frunte, si fruntea ta se increteste, ganduri si minuni celeste, iti canta-ntruna in privire. admir lumina, si o caut, si te gasesc zambind de voie, cu un cer in loc de ochi, cu un gand de nemurire.

ai acel ce nu stiu ce, aburul unei cafea, raza fina din podea, stelele din mintea mea.

esti asa din firea ta, om al lumilor plapande, te gasesti si te ascunzi, in minunile marunte.

si-n acele mici minuni, te gasesc zambind de zor, iti zambesc si intorc de ceas, pasii ticaie din nou.