joi, 9 august 2012

Despre cautare

Insasi cautarea unui lucru, implica faptul ca nu il vei gasi.

Si aici nu ma refer, la a-ti cauta o pereche de pantofi pe care ai ratacit-o prin casa, ci la alte cautari mai indelungate, care uneori devin arhitecturale pentru insasi viata pe care o duci.
Cautarea unui partener perfect, a unei vieti perfecte, a unei zeitati, a nemuririi, a fericirii, a misterului universului..etc etc.

Mi se pare dintr-o data foarte evident ca atunci cand cautam un lucru, niciodata nu vom gasi fix acel lucru. Si nu pentru ca el nu ar exista, ci pentru ca prin insasi cautarea noastra, nu dorim un raspuns..ci o cautare. Cautam ceva dintr-o nevoie si o lipsa interna, ne pacalim ca vrem un raspuns, cand defapt vrem o cautare din multitudinea de posibilitati ce reiese din asta.
Daca am dori un raspuns nu ar trebuie sa il cautam, ci sa il raspundem :)

Raspunsurile vin mereu oricum, si par ok pentru moment, dar peste un timp iar incepi cautarea spunandu-ti ca nu a fost raspunsul bun.

E fain sa umblii in cautari totusi..dai peste tot felul de lucruri interesante ne-legate de subiect. Si asta creaza diversitatea si te tine fericit, deci e ok :) Poate ca orice cautare ar trebui facuta de dragul de a cauta ceva, nu neaparat de a gasi ceea ce cauti. Poate ca bucuria cautarii e uneori mai mare si mai indelungata decat gasirea unui raspuns.