joi, 15 noiembrie 2012

Azi

In ritmul unei muzici, ne unduim trupurile, si cautam cu ochii inalbastriti sensuri si miresme.

Azi ma ridic, te privesc, si apoi cu pasi mici si repezi parasesc casa.

Afara, o ploaie de necontenit. In casa, o ploaie de necontenit.

Aceoprisurile s-au surpat in timp ce ne luam la revedere. Pasarile au zburat. Cu pelerina in vant ma avant afara, cobor scarile rapid, nu las nici un vant in urma. Zbor. Si pasarile zboara odata cu mine. Casa nu va mai fi niciodata ce a fost. In sfarsit am plecat.


joi, 8 noiembrie 2012

Ganduri despre tot - Partea2


Ce as da sa pot trai in lumea pe care mi-o imaginez, as da orice sa pot trai intr-o lume in care omul sa fie cine este el, fara vinovatii sau frici, in totala exprimare directa a fiintei sale..fara restrictii. Si o lume in care oamenii sa respecte si sa aprecieze natura unica a fiecaruia.
As vrea sa vad o lumea in care se celebreaza diversitatea si unicitatea lucrurilor. As vrea sa vad copii cum sunt invatati in scoli sa fie cine sunt ei, as vrea sa simt dorinta si placerea oamenilor de a putea vedea un nou copil, un nou individ, crescand intr-o forma unica si absoluta..si aducand lumii o noua imagine si un nou plus si savoare prin el insusi. As da orice sa traiesc intr-o lume asa. Asta mi-e lumea mea.

Diversitatea (si prin asta nu ma refer doar la ceea ce e bun) ar trebui celebrata. Suntem fii ai dualitatii, si fara distrugere nimic nu ar putea creat. Priviti in jur. Cand creezi ceva mereu distrugi altceva. Sunt oameni inclinati mai mult spre distrugere, altii spre creatie, dar toti au nevoie unul de celalalt ca sa poata exista. Intr-o lume in care nu ar exista decat un singur lucru, un singur om, nimic nu ar putea fi creat...pentru ca s-ar recrea la infinit doar lucrul acela.

Trebuie sa acceptam moartea, durerea, lacrimile..si sa nu mai fim asa raniti de ele.. Oamenilor, moartea si durerea exista. Acceptati-o. Nu mai fugiti. E asa rau sa fii prezent exact asa cum esti la tot ce ti se intampla? E asa rau sa plangi, sa razi, sa te prostesti, sa fii cine esti in orice moment? Daca te doare, te rog sa plangi. Daca iti place te rog sa te bucuri.

Cautand continuu sa anihilam partea negativa a lucrurilor, nu facem decat sa ne invartim in jurul cozii. E o incercare fara izbanda. Noi insine suntem cine suntem datorita dualitatii.
Poate ca intr-adevar pentru a pasi peste dualitate, e nevoie sa o iubesti, sa o simti in toata puterea si splendoarea ei, de abia atunci poti spune ca te apropii de unicitatea lucrurilor. Cand inveti sa iubesti orice forma. Poate doar atunci, cand nu o sa mai fim speriati de lucrurile rele, o sa putem sa trecem peste ele. Cand esti speriat de ceva, esti subjugat (mental, emotional) de acel lucru.

Viata e asa frumoasa, ca un dans sublim. Simt ca dansez de cand m-am nascut. In rochia mea rosie cu voaluri multe ma invart continuu in loc si dansul ma sustine in viata. Inima imi pompeaza sange si creierul vise, si iata traiesc. Dar ce mai vis...

Va fi continuat.