vineri, 14 octombrie 2011

Gran Canaria, 2011

Tocmai m-am intors dintr-o excursie superba in Gran Canaria. Si pentru ca mi-a placut extrem de mult, am sa las si cateva cuvinte aici, pentru excursionistii care se gandesc sa ajunga acolo.

Gran Canaria este o insula din Insulele Canare, Spania, la vest de Maroc.

Insula este de origine vulcanica, cu multa piatra si roci, predominant stancoasa si totusi plina de vegetatie sub-tropicala (palmieri, cactusi). Cel mai des intalnita totusi, este Aloe Vera care creste pe orice drum sau in orice ungher. Tocmai de aceea poti gasi aproape orice iti poti imagina cu Aloe Vera.
M-am intors si eu, desigur, cu o crema racoritoare :D Hihi.. :)


Pe langa asta mi-au ramas in minte si  localnicii care erau deschisi si extrem de haiosi, gata sa faca o gluma cu oricine se intrezarea.

La capitolul mancare in Gran Canaria am gasit o varietatea mare de mancaruri, in principal peste si fructe de mare :D, dar si mancaruri specifice Spaniei, precum paella si tacos. Tot ce am mancat a fost delicios, iar mancarea imi lasa senzatia ca este gatita cu drag si ca bucatarii chiar se bucura cand o prepara. Aproape dupa fiecare masa, primeam o bautura specifica canariana din partea casei. Era un fel de suc dulce de mere, destul de bun.
Intr-o zi am facut si turul insulei, si am vizitat muntii stancosi si inalti (1900m), un port linistit (Puerto de la Aldea), un oras traditional care arata splendid (Galdar) si capitala (Las Palmas), in care am facut plaja alaturi de localnici si turisti, mai toti cu izuri latine.
Ce este surprinzator si inedit la aceasta insula este ca in sud are o portiune de dune de nisip imense care se intind pana la ocean. Tocmai de asta majoritatea oamenilor fac un mic pelerinaj printre ele, dupa care se avanta in valuri. Si asa am facut si noi. Mi-a placut sa simt nisipul cald sub picioare, si sa ma afund in el in timp ce urcam si coboram dunele miscatoare. Si apoi m-am racorit in valurile Atlanticului, care chiar erau imense si ne vanturau dintr-o parte in alta :)Unul din momentele care mi-au placut cel mai mult a fost o noapte in care am fost prin munti sa vedem ploaia de stele (din data de 8 oct). Am ajuns cu masinile intr-un loc luminat doar de lumina lunii si inconjurat de stanci. Ne-am asezat fiecare, precum soparlele, pe cate o piatra si am stat cu ochii la cer, sperand sa vedem cat mai multe stele cazatoare. Am vazut destul de putine, dar locul si senzatiile de liniste si mister, intre muntii stancosi si negri, s-au meritat pe deplin, si au facut ca asta sa fie una din cele mai frumoase amintiri din aceasta excursie.


Daca ar fi sa descriu Gran Canaria in cateva cuvinte as alege: stanca, rosu, vulcanic, ocean, peste, paella, soare, dune, soparle, aloe vera. :D

Gratie tot Miramontului pentru aceasta excursie.

Revin cu mai multe poze :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu