miercuri, 19 ianuarie 2011

Despre starea de bine

Cred ca ceea ce conteaza este atitudinea. Atunci cand ceva ne supara este foarte usor sa cadem intr-o pasa proasta si sa ne simtim deprimati. Mai ales daca situatia pare ca se lungeste la nesfarsit. Dar..ceea ce am descoperit de curand este urmatorul lucru: atitudinea ta la o problema anume conteaza mult mai mult decat problema in sine. Fiindca cand ne confruntam cu o situatie care nu ne place nu avem cum sa o schimbam fix in acel moment. Instantaneu. Nu avem cum sa facem hocus pocus si sa dispara. Inca nu am ajuns acolo. Asa ca..din moment ce orice actiune ai face in acel moment nu ar schimba realitatea in care esti poti sa incerci urmatorul lucru: incearca sa iti schimbi atitudinea fata de ceea ce ti se intampla. Asta o poti face instantaneu, e super usor si aduce extrem de multa usurare. Plus ca lucrurile din jur vom prinde o alta forma.

Deci..putem privi lucrurile intr-un mod in care sa ne simtim bine in orice circumstanta. Caci sincer...ce daca ai pierdut acel obiect pretios, ce daca colega de birou nu ti-a raspuns la intrebare, ce daca ai picat examenul? Asta s-a intamplat. Esti in prezent. Fata in fata cu situatia ta. Poti sa te deprimi, chemand spre tine in continuare acel gen de situatii, sau poti sa spui: "sunt sigur ca are un sens si acest lucru este potrivit pentru mine". Eu sunt responsabil de tot ceea ce mi se intampla. Si poate ca din asta chiar va iesi ceva bun.

Este important sa stim mereu ca noi insine dam o valenta anume intamplarilor din viata noastra. Ele insele nu au nici un sens obiectiv. Doar filtrate prin noi ele capata un sens. Si orice situatia, ORICE situatie, poate aduce cu sine si lucruri bune si lucruri rele. Dar daca noi din primul moment o catalogam ca fiind o situatie grea, complicata sau nedorita...ghici de ce oare se transforma mereu intr-o corvoada? Ce s-ar intampla oare daca atunci cand se intampla ceva care nu ne place am decide sa fim deschisi si spre posibilitatea ca s-ar putea sa iasa ceva bun din asta. Doar atat. Admit ca ar putea sa fie ceva bun aici. Atat de putin lucru, atat de usor si totusi aduce cu sine o deschidere enorma si o usurare instantanee.

Ne putem simti bine in orice situatia am fi, daca asta vrem. Si simtindu-ne bine automat ne vom crea un univers care sa ne raspunda starii noastre. Asta am descoperit de curand si va zic sigur ca functioneaza.

Un comentariu: