joi, 1 septembrie 2011

O directie de schimbare

Suntem o societate bazata pe observatie directa. Ne colectam datele din ceea ce putem observa direct cu simturile noastre, si din aceste date ne creem noi opinii, pe care le introducem apoi in noi actiuni care vor duce la crearea unor noi experiente si tot asa. Ceea ce deseori uitam, este ca ceea ce putem observa in prezent, nu este decat ceea ce a fost gandit in trecut si s-a concretizat. Deseori doar observand realitatea si reactionand la ea, ramanem intr-un cerc vicios de actiune-reactiune, care nu reuseste sa schimbe foarte mult sau foarte rapid contextul lucrurilor.

Asta este de ajutor, pentru cei ce nu imbratiseaza schimbarea. Dar pentru ceilalti, poate deveni chiar o corvoada, pentru ca ajung sa se simta restrictionati de un spatiu si o conjuctura pe care nu mai stiu cum sa o schimbe.

De aceea ce mi se pare mie important, este ca uneori sa nu mai privim lucrurile din jur cu atata seriozitate, sa nu le mai oferim rolul de realitate absoluta si concreta, ci mai degraba de o realitate tranzitorie si fluctuanta, o realitatea creata tot din visele si dorintele noastre trecute, dar care se poate modifica oricand, la orice pas.

Cred ca si evolutia omenirii, a inceput sa se accelereze de cand oamenii au inceput sa viseze mai mult la ceea ce isi doresc, si nu s-au mai lasat atat de prinsi in evenimentele prezente. Cu sute de ani in urma, oamenii traiau realitatea in care se nasteau, si majoritatea o luau de buna. Asa ca daca se nasteau intr-un mediu constrans de reguli si anumite limitari sociale, nu se gandeau prea mult ca pot alege, ci o luau de buna si reactionau doar la ea, creand-o in continuare la nesfarsit. De asta puteau trece sute de ani, fara schimbari prea mari.

Astazi oamenii au inceput sa-si constientizeze din ce in ce mai clar dorintele, visele. Invata sa lupte pentru ele, si nu se mai simt asa constransi. Multi incep sa-si dea seama, ca traim intr-un mediu omogen si fluctuant, in care orice este posibil. Si depinde doar de noi, ceea ce vrem sa fim.

Si e frumos asa, sa poti trai exact cum vrei. Sa visezi la ce iti doresti, si sa lasi mai putin evenimentele din jur sa iti dicteze felul in care te simti. Visand cu drag, mergand constant spre ceea ce iti doresti, realitatea incepe sa prinda forma, si merge in acelasi pas cu tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu