vineri, 18 februarie 2011

Meditand

Cred ca cea mai buna forma de meditatie este defapt orice moment care iti aduce bucurie. Orice moment de care te bucuri cu adevarat si te face sa simti ca esti in varful lumii. Chit ca este o melodie care pica perfect cu vremea de afara, un ceai cald, un dans care te face sa simti cum respiri prin fiecare por, o seara cu stele, imbratisarea unui prieten, inflacararea unei iubiri, o prajitura delicioasa sau o plimbare primavaratica. Orice poveste, orice gand, orice senzatie care te face sa simti ca esti in culmile universului. Orice lucru facut cu pasiune, de care te bucuri si il privesti ca pe un deliciu reprezinta o meditatie excelenta.  Nu ai nevoie de nici o tehnica in plus, de nici o respiratie in plus si de nici un gand in plus ca sa iti simti exact substanta ta. Doar atat.  Bucurie fara judecata.

2 comentarii:

  1. ... Sau bucuria pe care o intalnim deseori in ochii copiilor.
    Asa mi se intampla si mie cateodata sa ies din casa si sa intampin aroma calda al primaverii amestecata cu tei sau sa ascult o melodie precum With an Orchid de Yanni si gandul sa ma trezesc ca am un zambet prostesc pe buze de incantare.. sau, ca si ieri, o dupa amiaza placuta cu ceai de iasomie si "Iubita locotenentului francez".
    As vrea sa nu uitam sa ne bucuram de lucrurile marunte, pentru ca acestea, defapt ne fac sa simtim ca atingem culmile universului, tocmai prin faptul ca sunt atat de simple incat nu ne dam seama cum, pe furis ne cuprind spiritul si ni-l inalta.
    Te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba descriere Elena, multumesc mult! Mi-a placut asa mult ce ai scris, parca te-am simtit in timp ce citeam. Exact asa simt si eu.
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere